Nevylij si polévku!

Představte si, že plujete po klidném moři na luxusní lodi, kolem vás štěbetají ptáci a v dálce vidíte vzdalující se pevninu. Je slunečné odpoledne a užíváte si příjemný vítr, který vám fouká do vlasů. Sedíte s přáteli u stolu a chystáte se sníst polévku, když v tom se málem opaříte. Říkáte si, že to bylo o fous. Taková nebo horší situace by se nestala, kdybyste měli dostatečně hluboký talíř, který odolá i mořským vlnám, které houpou s lodí.

Většina lidí, když někam pluje úplně zapomene na takové drobnosti jako hluboký plastový talíř, neuvědomují si, že polévka je na vodě jako živá. Naštěstí vy už víte, co se může stát a nenecháte se napálit. Využijte možnost objednat si kvalitní plastové nádobí na vaši plavbu.

Díky plastovému nádobí nemusíte mít strach, že by se vám talíř rozbil nebo polévka vylila. Navštivte náš eshop s kvalitním plastovým nádobím a vyberte si z naší nabídky to pravé pro vás.

PS: Jako bonus tu máte recept na skvělou exotickou polévku a teď už vyplouváme!
Exotická zeleninová polévka

6 porcí

Exotická zeleninová polévka

Chutný vývar plný zeleniny doplněný rybou – skvělá předehra před pestrým menu pro Štíry. Pracovat můžete s jakoukoliv zeleninou, kterou máte po ruce. Rybu můžete nahradit i drůbežím masem. Fantazii se meze nekladou. Základem je hojnost ingrediencí a dochucení exotickými omáčkami.

125 g širokých rýžových nudlí
500 ml vývaru na zalití nudlí
20 g sušených hub Shiitake
125 g žampionů
100 g mrkve
125 g celeru
200 g tresky
150 g malých kukuřiček
1,5 l silného zeleninového vývaru
sušená chilli paprička
čerstvý mletý pepř
50 g jarní cibulky
čerstvý koriandr
sůl
olej
pepř čerstvý mletý
chilli
koriandr čerstvý
střik japonské sojové omáčky
střik ústřicové omáčky

Sušené houby namočíme alespoň na hodinu do vody. Rýžové nudle zalijeme vařícím vývarem, zaklopíme a necháme nabobtnat, poté scedíme. Zeleninu (u cibulky jen bílé části od kořené, zelené konce ponecháme na servírování) a houby nakrájíme na nudličky, kukuřici na špalíčky. Vše orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme na větší kousky nakrájenou tresku, zlehka zarestujeme, zalijeme vývarem. Do polévky vhodíme vyvařit chilli papričku, zakápneme sojovou a ústřicovou omáčkou, podle chuti přisolíme a chvilku povaříme. Do misek vkládáme uvařené nudle, které přelijeme vývarem se zeleninou a treskou, zdobíme kolečky zelené natě jarní cibulky a koriandrem.

Jiří Franěk
Mladý nadšenec tvorby webových stránek nové generace a správce eshopů zaměřených na kvalitní plastové nádobí
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *